Prijzen blanke vleeskalveren stijgen weer als vanouds

12-11-2021 | |
Foto: Hans Banus
Foto: Hans Banus

Na enkele weken van wat aarzeling volgt de prijsontwikkeling van blanke vleeskalveren weer het inmiddels vertrouwde niveau. Met gemiddeld 10 cent erbij staat de notering exclusief btw op € 5,02 per kilo geslacht gewicht.

Dat betekent dat inclusief btw de prijs tegen de € 5,50 uitkomt. Het aanbod kalveren blijft nog wel een paar maanden aan de krappe kant, wat al langere tijd een stevige basis in de markt legt. Daar komt nu de goede vraag naar vlees bovenop. Traditioneel is de eerste helft van november de opmaat naar hogere prijzen richting feestdagen en dat is nu niet anders. In het kielzog trekt de positieve stemming de rosékalveren mee.

Angst voor corona

Eigenlijk is maar één ontwikkeling die de opmars naar hogere prijzen kan beïnvloeden; corona. Verkopers melden dat de foodservice wat gepaster bestelt omdat ze niet met grote voorraden willen zitten in het geval van lockdowns. Het is inmiddels in meerdere landen voelbaar. Tot op heden heeft het weinig gevolgen voor de prijsvorming, maar dat kan in een slecht scenario snel veranderen.

Prognose: verder stijgende prijzen.

Meer prijsinformatie over blankvleeskalveren en ander vleesvee vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Stevens
René Stevens Freelance redacteur


Beheer