Prijzen gelijk bij goede handel slachtkoeien

01-04 | |
Foto: Herbert Wiggerman
Foto: Herbert Wiggerman

De handel in slachtkoeien zit een beetje vast in het patroon van de afgelopen week.

De aantallen aangeboden slachtkoeien lopen niet op. En verdere prijsstijgingen lijken onder de huidige omstandigheden niet mogelijk. Op de veemarkt in Leeuwarden werden 365 dieren aangevoerd, dat zijn er 41 minder dan op de marktdag een week eerder. De handel was volgens de noteringscommissie goed, maar prijshoudend. Alleen beide kwaliteiten worstkoeien werden 10 cent hoger genoteerd door een wat krapper aanbod van die kwaliteit. Een eerste kwaliteit worstkoe kwam uit op € 2,45 tot € 2,60 per kilo.

Kleinere marges

De vleeshandel loopt prima, maar slachterijen hebben geen ruimte om de gestegen prijzen een-op-een door te rekenen in het rundvlees. Al langere tijd gaat dit ten koste van de marges, waardoor slachterijen de hakken in het zand zetten en willen niet meer betalen. Dat lijkt volgende week ook nog niet nodig te zijn met een slachtdag minder. Maar ook in de weken daarna voorzien handelaren niet al teveel aanbod. Hierdoor lijken de prijzen in de loop van april het huidige niveau makkelijk vast te kunnen houden.

Prognose: stabiele prijzen.

Meer prijzen en noteringen bekijken? Via Foodagribusiness.nl/markt heb je toegang tot de grootste prijzendatabase van Nederland. Krijg inzicht in meer dan 1.100 actuele marktprijzen van producten uit agrarische sectoren, aandelenkoersen en bedrijfsmiddelen als kunstmest, energie en grond.

Dijkerman
Marc Dijkerman Redacteur

2/3 artikelen over | Registreer om meer artikelen te lezen.