Prijzen kalfsvlees zetten stap terug

Foto: Herbert Wiggerman
Foto: Herbert Wiggerman

De omslag is bereikt in de kalfsvleessector. Velen hoopten op wat meer mogelijkheden tot het opengaan van de horeca rondom Pasen in Europa.

Maar deze hoop wordt de kop ingedrukt, omdat corona overal weer oplaait. Dat heeft direct effect op de markt van jongrosékalveren, die 10 cent moeten inleveren op de prijs. De dieren brengen nog maximaal € 3,40 per kilo geslacht gewicht op.

Oudrosés ook goedkoper

Ook voor oudrosés slaat de markt de andere kant uit. Hier en daar schuiven kalverhouders de levering naar voren om de omzet in het tweede kwartaal uit de boeken te houden. Vanaf volgende week, wanneer het eerste kwartaal is afgelopen, wordt er een groter aanbod verwacht, waardoor de prijzen verder onder druk komen te staan. Nu komt de notering op maximaal € 3,45 uit.

Startermarkt

Voor de startermarkt is het nog steeds lastig. De vraag is terughoudend, maar de verwachting is dat er in april weer wat meer vraag komt naar startkalveren. Het begin van april pakt voor de prijzen niet positief uit, door de gebroken werkweken rondom Pasen.

Prognose: verdere prijsdruk.

Meer prijzen en noteringen bekijken? Via Foodagribusiness.nl/markt heb je toegang tot de grootste prijzendatabase van Nederland. Krijg inzicht in meer dan 1.100 actuele marktprijzen van producten uit agrarische sectoren, aandelenkoersen en bedrijfsmiddelen als kunstmest, energie en grond.

Dijkerman
Marc Dijkerman Redacteur

2/3 artikelen over | Registreer om meer artikelen te lezen.