Prijzen kalveren dalen deze week verder

21-06 | |
Op de veemarkt in Purmerend blijft voor de tweede week op een rij een notering uit. - Foto: Anne van der Woude
Op de veemarkt in Purmerend blijft voor de tweede week op een rij een notering uit. - Foto: Anne van der Woude

De prijsdaling van € 15 tot € 25 bij de nuchtere kalveren vorige week, krijgt deze week een vervolg. Integraties blijven volop druk zetten op de prijzen en probeert zo de marges van de vleeskalveren wat op te krikken.

De prijzen van de vleeskalveren blijven weliswaar op peil, maar de hoge aankoopkosten van het kalf en de voerkosten nemen een grote hap uit diezelfde marges. Op het moment verloopt de verkoop van blankvlees door, al loopt de verkoop wat moeizamer door het hete weer in Frankrijk. De kalveren die nu worden opgezet, worden naar verwachting moeizamer vermarkt aan het einde van het jaar, doordat ze geslacht worden in een markt met een neerwaartse beweging.

Op de veemarkt in Purmerend blijft voor de tweede week op een rij een notering uit, maar wordt een daling van noteringen van € 20 per dier afgegeven. Vee&Logistiek verwacht deze week een verdere prijsdaling van € 15 per dier.

Lees verder onder de grafiek

Duitse kalveren goedkoper

In Duitsland, hofleverancier van nuchtere kalveren in Nederland, wordt ook deze week een verder prijsdaling verwacht met € 20 tot € 25 per dier. De vraag van Duitse stierenmesters is eveneens terughoudend, waardoor prijsdruk aanhoudt. In Nederland wordt voor volgende week ook nog een kleine prijsdaling verwacht. Doordat het aanbod van nuchtere kalveren nog terughoudend blijft, verwacht men daarna een stabilisatie van de prijzen.

Prognose: prijs daalt verder.

Meer prijsinformatie over kalveren vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Dijkerman
Marc Dijkerman Redacteur
Meer over


Beheer