Doorgaan naar artikel

Prijzen kalveren zakken verder terug

De kalvermarkt in Purmerend. - Foto: Wick Natzijl premium

De kalvermarkt in Purmerend. - Foto: Wick Natzijl

Zwartbonte kalveren dalen met € 10 in prijs, kruislingkalveren leveren maar liefst € 15 in.

De dalende tendens in de prijzen voor kalveren krijgt deze week een vervolg. Op de veemarkt in Purmerend daalden zwartbonte kalveren met € 10 in prijs. Voor een zwartbont stierkalf staat de notering tussen € 80 en € 100 per dier. Kruislingkalveren leverden maar liefst € 15 in prijs in. Daarmee staat een best stierkalf tussen € 185 en € 215 per dier genoteerd.

Negatieve stemming

Er heerst nog steeds een negatieve stemming op de markt, ondanks dat de huidige opbrengstprijzen van kalfsvlees goed zijn. Maar kostprijzen zijn fors gestegen en integraties is er veel aan gelegen de kosten voor de aankoop van kalveren te drukken. De zomerperiode is een slecht kalfsvleesseizoen, dus worden veel lagere prijzen voorzien voor de slachtrijpe kalveren.

Ook in Duitsland is de tendens dalend en wordt rekening gehouden met een prijsdaling van € 10. Er is stalruimte beschikbaar, maar ook daar trappen kalverhouders op rem en willen veel minder betalen voor de kalveren. Dit lijkt de komende weken het beeld te worden.

In ons land is het de vraag of veemarkt Leeuwarden en Vee&Logistiek zullen volgen. De laatste hield afgelopen week de prijsdaling beperkt tot € 5 en voor deze week rekent de organisatie op een verdere daling, tussen € 5 en € 10 per dier. De prijzen gaan dus nog verder zakken.

Prognose: verdere dalende prijzen.

Meer prijsinformatie over kalveren vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Beheer
WP Admin