Prijzen nuchtere kalveren flink onderuit

16-11-2021 | |
Foto: Hans Prinsen
Foto: Hans Prinsen

Een flinke prijsdaling van de nuchtere kalveren werd voorspeld vanuit inkopers. Integraties trappen flink op de rem deze week.

Een fors bedrag is al nodig om kalveren opgezet te krijgen. Daarbij komen nog eens allerlei kosten die flink gestegen zijn in het verleden, en het vooruitzicht is allerminst prettig.

Geen notering Purmerend

Op de veemarkt in Purmerend reden genoeg om geen notering af te geven voor nuchtere kalveren. Het lijkt overigens een traditie te worden, want ook vorig jaar stopte Purmerend in dezelfde week met het noteren van de kalverprijzen. Toen duurde het tot in december voordat de veemarkt weer prijzen bekendmaakte.

Volgt Nederland de prijsdaling in Duitsland?

Dat deze week minder betaald gaat worden staat al vast, maar pas later in de week wordt afgerekend. Vorige week stond de maximum-notering voor een zwartbonte stier tussen € 100 en € 125 per dier. In Duitsland houdt men rekening met een prijsdaling van € 15 voor de nuchtere kalveren. Er zijn nog voldoende dieren in het land, die moeilijk geplaatst kunnen worden. Daarbij heeft het land wat extra kalveren te verwerken, door een feestdag begin november.

In Nederland gaan de prijzen ook zakken. Maar of integraties het voor elkaar krijgen ook hier € 15 minder te krijgen is maar de vraag. Dat wordt in de loop van de week duidelijk.

Prognose: Prijsdaling van € 10.

Meer prijsinformatie over kalveren vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Dijkerman
Marc Dijkerman Redacteur


Beheer