Prijzen rosékalveren dalen verder

Foto: Herbert Wiggerman
Foto: Herbert Wiggerman

Het grote aanbod rosékalveren houdt aan. Van zowel oudrosé als van jongrosé zijn er voldoende kalveren.

Dat betekent dat er veel geschoven moet worden met koppels. Hierdoor schuiven jongrosékalveren door naar oudrosé. Voor de jongrosés staat € 3,30 tot € 3,35 per kilo geslacht gewicht genoteerd.

Meer oudrosés

Bij de oudrosékalveren drukt het aanbod ook door. Doordat veel kalverhouders aan de TVL-regeling hebben deelgenomen, zijn er oudrosékalveren blijven staan in het eerste kwartaal. Dit is extra aanbod bovenop normale afleverpatronen. De prijzen zakken naar 3,25 tot € 3,30 per kilo geslacht gewicht. De vooruitzichten zijn niet gunstig, doordat het coronavirus in veel landen telkens weer oplaait. In onder andere Duitsland en Frankrijk gaan regeringen weer terug naar lockdowns. De vraag naar starters is niet veranderd. De prijzen blijven hierdoor gelijk tot een maximumprijs van € 235 per stuk. Voor de komende week moet er rekening worden gehouden met aanhoudende prijsdruk voor de rosékalveren.

Prognose: prijsdruk

Meer prijzen en noteringen bekijken? Via Foodagribusiness.nl/markt heb je toegang tot de grootste prijzendatabase van Nederland. Krijg inzicht in meer dan 1.100 actuele marktprijzen van producten uit agrarische sectoren, aandelenkoersen en bedrijfsmiddelen als kunstmest, energie en grond.

Dijkerman
Marc Dijkerman Redacteur

2/3 artikelen over | Registreer om meer artikelen te lezen.