Prijzen rosékalveren en starters blijven nog gelijk

25-08-2022 | |
Foto: Peter Roek
Foto: Peter Roek

Jongrosékalveren noteren rond de € 5 per kilo geslacht gewicht; voor oudrosé is dat € 4,88 per kilo.

Ondanks positieve verwachtingen blijven prijzen voor rosékalveren en starters nog gelijk. Jongrosékalveren noteren daardoor rond de € 5 per kilo geslacht gewicht; voor oudrosé is dat € 4,88 per kilo.

Vleesverkopen vallen tegen

Eén van de oorzaken van stabiele noteringen is dat de vleesverkopen tegenvallen. In de afgelopen weken was er optimisme over het einde van de vakantieperiode en opstartende industrie. Nu moeten vleesverkopers veel moeite doen om links en rechts een paar cent extra te verdienen en dat is vooral bij blank kalfsvlees het geval.

Mogelijk speelt de hitte in grote delen van Europa een rol, naast economische onzekerheden als gevolg van de hoge inflatie. Het zeer beperkte aanbod aan vleeskalveren maakt dat prijzen zeker niet zakken.

Starters stabiel in prijs

Ook de starters noteren stabiel op € 370 per kalf. Voor courante koppels jongrosés liggen prijzen € 15 tot € 20 boven dit niveau. Daarmee lijkt de startersmarkt een top te hebben bereikt.

Rosémesters zijn meer terughoudend dan een paar weken geleden en kritisch bij de huidige hoge prijzen. Het is lastig inschatten welke kant het met de starters opgaat, veel zal afhangen van de marktontwikkelingen bij de rosés.

Prognose: stabiele tot iets hogere prijzen rosékalveren.

Meer prijsinformatie over rosévleeskalveren en ander vleesvee vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Stevens
René Stevens Freelance redacteur


Beheer