Doorgaan naar artikel

Prijzen slachtkoeien bewegen niet, weinig vraag naar vlees

Runderslachterijen hebben voldoende uitdaging om alle aangevoerde dieren te verwerken. - Foto: Ronald Hissink premium

Runderslachterijen hebben voldoende uitdaging om alle aangevoerde dieren te verwerken. - Foto: Ronald Hissink

Een vlotte handel tegen gelijkblijvende prijzen voor slachtkoeien kenmerkt de situatie op de veemarkt in Woerden maandagmorgen.

De prijzen voor slachtkoeien blijven al enige tijd onveranderd. Een koe van O-kwaliteit staat genoteerd tussen € 4,10 en € 4,55 per kilo geslacht gewicht.

Vraag naar rundvlees blijft achter

Een stevig aanbod aan slachtkoeien biedt slachterijen voldoende uitdaging alles te verwerken. In de eerste volle week van maart steeg het aantal slachtingen naar 10.347, een kleine 200 meer dan een week eerder. Om deze aantallen terug te zien, moeten we terug naar 2020, het jaar dat corona de kop opstak. Toen lag het gemiddelde op bijna 11.000 slachtingen per week.

De vraag naar rundvlees blijft achter. Consumenten worden geconfronteerd met hoge prijzen voor voedsel en zijn terughoudend in het kopen van vlees, waarbij goedkopere onderdelen nog wat moeizamer worden verkocht dan luxe rundvleesonderdelen.

In Duisland, belangrijk afzetgebied voor Nederland, blijft het aanbod van slachtkoeien klein. De prijzen voor de dieren stijgen niet verder in prijs. Ook daar is het voor slachterijen lastig meer voor rundvlees te vragen. In de retail ziet men een verschuiving naar varkensvlees. Prijzen blijven deze week stabiel.

Prognose: stabiele prijzen.

Meer prijsinformatie over slachtkoeien en ander rundvee vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Beheer
WP Admin