Prijzen slachtkoeien blijven gelijk na daling vorige week

23-01 | |
Niet alleen het aanbod op de veemarkt, ook de rechtstreekse leveringen aan runderslachterijen lijken wat af te nemen. - Foto: Ronald Hissink
Niet alleen het aanbod op de veemarkt, ook de rechtstreekse leveringen aan runderslachterijen lijken wat af te nemen. - Foto: Ronald Hissink

De handel in slachtkoeien begint de week met stabiele prijzen. Dat komt met name omdat het aanbod overal wat kleiner is dan een week geleden.

Op de veemarkt in Bunnik werden in de afgelopen twee weken wat meer koeien aangeboden. Dat resulteerde vorige week in een lagere prijs. Deze week is het aanbod weer wat minder en dat doet de prijzen stabiliseren. Het is ook merkbaar in de stemming op de markt. Vorige week was het maar matig, deze week spreekt men van een redelijke handel.

Niet veel vraag naar rundvlees, aanbod is kleiner

Niet alleen het aanbod op de veemarkt, ook de rechtstreekse leveringen lijken wat af te nemen. Dat zorgt voor een rustigere markt en een stabielere prijsvorming. Januari is een zwakke maand voor de vleesverkoop, maar met een kleiner aanbod wordt de prijs in de benen gehouden. De verwachting is dat dat ook in de komende week het geval blijft.

De slachtkoeien in Nederland waren de afgelopen tijd wat duurder dan het slachtvee in het buitenland. De prijsdaling in de afgelopen twee weken heeft ervoor gezorgd dat de prijzen weer op een vergelijkbaar niveau zijn gekomen. Dat brengt op dat front ook weer wat rust.

Prognose: stabiele prijzen.

Meer prijsinformatie over slachtkoeien en ander rundvee vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Ramaker
John Ramaker Chef-redacteur


Beheer