Prijzen slachtkoeien gelijk in Leeuwarden

In Leeuwarden op de veemarkt werden woensdag 381 slachtkoeien aangevoerd. Dat zijn er zestig meer dan op de marktdag vorige week.

De prijzen voor de dieren bleef over de hele linie gelijk. Een koe van O-kwaliteit noteert al een paar weken tussen € 2,45 tot € 2,65. De handel is stroef. Inkopers proberen de prijs verder naar beneden te krijgen, maar dat lukt vooralsnog niet.

Aanbod nog erg groot

Eigenlijk kunnen slachterijen geen kant op, zeker niet met de zwaardere afgemolken dieren. Het luxe vlees gaat nu in de vrieshuizen, doordat het niet kan worden verkocht. De vleesverkopen van de goedkopere delen loopt wel door, zoals gehakt en snippers. Duitsland kent ook grote problemen in de sector op het moment. De gesloten horeca, maar ook uitbraken van corona bij slachterijen hakken flink in op de slachtcapaciteit, waardoor prijzen zakken tot onder het prijsniveau van ons land. In Nederland is er tot nog toe nog geen zicht op het heropenen van de restaurants, dus lijkt enkel een kleiner aanbod de prijzen nog enigszins in de benen te houden. Ook de komende week stevenen we af op een moeizaam stabiel prijsniveau.

Prognose: moeizaam stabiel.

2/3 artikelen over | Registreer om meer artikelen te lezen.