Doorgaan naar artikel

Primark blok aan het been bij ABF

Foto; Canva

Foto; Canva

Associated British Foods (ABF) heeft in de eerste veertig weken van het lopende boekjaar, tot 20 juni, de omzet met 17% zien dalen naar omgerekend € 11,35 miljard.

Dat is geheel te wijten aan kledingketen Primark waar de verkopen door de tijdelijke sluiting van vrijwel alle filialen terugliep met 27%. In de laatste drie maanden daalde de omzet bij Primark zelfs met 75%.

Update aan de beurs

De suikerdivisie zag de omzet met 3% toenemen naar € 1,27 miljard, terwijl ABF bij levensmiddelen door het hamsteren en meer thuis koken eveneens 3% meer verkocht met een omzet van € 2,91 miljard. Bij de agrarische activiteiten, waaronder veevoer, bleven de verkopen nagenoeg op hetzelfde niveau met € 1,17 miljard. De operationele winst bij alle activiteiten behalve Primark ligt ruim boven de verwachtingen, wat bij suiker te danken is aan de verbetering bij de Europese bedrijven British Sugar en Azucarera, meldt ABF in een update aan de beurs. Wel raakt het bedrijf per 1 april 2021 een groot broodcontract kwijt van de landelijke supermarktketen Coop.

Bietenoogsten

ABF meldt verder dat de Britse bietenoogst volgens de eerste verwachtingen vrijwel even hoog zal uitkomen als de 1,19 miljoen ton van vorig jaar. De uitbreiding van het areaal wordt grotendeels ongedaan gemaakt door een lagere opbrengst. Ook in Spanje zal de productie op ongeveer hetzelfde niveau liggen als een seizoen eerder. In China, waar nu 80% van de telers een bietenprijs op basis van het suikergehalte ontvangt, voorziet ABF verdere vooruitgang.

Beheer
WP Admin