Producent erwteneiwit Puris verdubbelt capaciteit

13-10-2021 | |
Puris levert onder andere grondstoffen aan vleesvervangersproducent Beyond Meat.  - Foto: Sascha Steinbach
Puris levert onder andere grondstoffen aan vleesvervangersproducent Beyond Meat. - Foto: Sascha Steinbach

De Amerikaanse producent van erwteneiwit Puris verdubbelt zijn productiecapaciteit met een nieuwe productielocatie in de VS.

De nieuwe locatie in de plaats Dawson werd deze week in gebruik genomen. Met de uitbreiding kan Puris, een van de grootste Amerikaanse producenten van erwteneiwit, ongeveer de helft van het erwteneiwit in de VS leveren en beschikt over drie locaties die gericht zijn op erwteneiwit.

Beyond Meat

Puris levert onder andere grondstoffen aan vleesvervangersproducent Beyond Meat. De nieuwe locatie is een oude zuivelfabriek, die werd omgebouwd met behulp van een investering van ruim $ 100 miljoen afkomstig van Cargill. Puris en Cargill kondigden in 2018 een joint venture aan voor de productie van eiwit uit erwten.

Impact op elk niveau

CEO Tyler Lorenzen van Puris Proteins over de ruim 60.000 vierkante meter grote nieuwe fabriek: “Er is impact op elk niveau. Het ondersteunt een lokale economie hier in Dawson, introduceert erwten als inkomstenstroom voor boeren, maakt meer plantaardig voedsel beschikbaar voor consumenten, en brengt ons uiteindelijk een stap dichter bij een duurzaam voedselsysteem”.

Joint venture met Livekindly Collective

Eerder dit jaar kondigde Puris een joint venture aan met Livekindly Collective, een collectief van verschillende start-ups actief in vleesvervangers. De twee bedrijven werken samen om eiwitrijke gewassen in het zuiden van Afrika te introduceren, waaronder de erwtensoort waarmee Puris werkt. Puris produceert naast erwten ook non-gmo soja en mais waar het ingrediënten uithaalt voor de voedingsindustrie.

Kloosterman


Beheer