Producenten Bonduelle kunnen aandeelhouders worden

26-01 | |
Foto: Jeroen Putmans fotografie
Foto: Jeroen Putmans fotografie

De Franse fabrikant van conserven, diepvriesproducten en vers Bonduelle geeft zijn 1.200 beleverende boeren en tuinders de kans om aandelen in het bedrijf te kopen.

Het aandelenkapitaal van het beursgenoteerde bedrijf zal daardoor met maximaal € 8 miljoen toenemen. “Al een aantal jaren denken de directeuren en managers van Bonduelle Group over een manier om de relatie met de agrarische partners verder te versterken. Hoe kunnen we die partners belonen voor hun werk en loyaliteit? Hoe kunnen we ze ook betrekken in de waardecreatie van de onderneming op de langere termijn? Het aandelenkapitaal van Bonduelle openen was het voor de hand liggende antwoord,” omschrijft het bedrijf. “Deze oplossing geeft ons ook de kracht om samen de grote uitdagingen van de foodtransitie aan te gaan.”

200 deelnemers

Het project is ontwikkeld door een groep medewerkers van diverse afdelingen van Bonduelle. “Hoewel het innovatieve karakter veel agrarische partners mogelijk verrast heeft en ook reacties van die kant heeft opgeroepen, hebben bijna 200 van hen ervoor gekozen om aandeelhouder te worden. Dat geeft een gevoel van trots voor de nieuwe ‘aandeelhouder-producent’ en voor de teams die aan het project hebben gewerkt.”

Peijs
Ruud Peijs Freelance redacteur


Beheer