Doorgaan naar artikel

Promotie-effect van dartende aubergineteler

Dirk van Duijvenbode met aubergine op zijn kraag en een 180 in de maak. Foto: Ton van der Scheer

Dirk van Duijvenbode met aubergine op zijn kraag en een 180 in de maak. Foto: Ton van der Scheer

Het Westland juicht. En de auberginetelers ook. Want The Aubergenius is weer een ronde verder op het WK Darts.

De Engelsen hebben de nieuwe bijnaam van Dirk van Duijvenbode nog niet overgenomen en noemen hem nog The Titan. Maar ze noemen hem ook Aubergine Farmer. Ook al zijn de daadwerkelijke auberginetelers, op het glastuinbouwbedrijf waar Van Duijvenbode werkt, de gebroeders Van Onselen. Die staan ook als shirtsponsor op de brede torso van de Westlandse darter.

Zoals ooit de schaatsende spruitenteler

De prestaties van de jongste Nederlandse dartsensatie zouden hetzelfde kunnen gaan doen voor de aubergine als ooit de door Henk Angenent gewonnen Elfstedentocht voor spruitjes. Met dat nadeel dat het WK Darts elk jaar plaatsvindt in een tijd dat er even geen Nederlandse aubergines zijn. Mocht er inderdaad een verhoogde vraag naar aubergines gaan komen als gevolg van de nogal overrompelende optredens van darter Van Duijvenbode, dan profiteren nu de Spaanse tuinders ervan.

Publiciteit voor onbekende groente

Desalniettemin kan een nog steeds niet zo heel bekende groente als de aubergine sowieso wel wat extra publiciteit gebruiken. En dan vooral bij een doelgroep waar sowieso nog heel veel winst is te behalen waar het groenteconsumptie betreft. De dartsdanseressen van dartbond PDC zijn in ieder geval al om.

Beheer
WP Admin