Skip to content

Protifarm wordt Ynsect Nederland

Updated on:
Geen categorie
Nieuws
Productielocatie van Ÿnsect, dat werd opgericht in 2011 in Parijs. - Foto: Ynsect premium

Productielocatie van Ÿnsect, dat werd opgericht in 2011 in Parijs. - Foto: Ynsect

De Nederlandse insectenkweker Protifarm, die begin dit jaar werd overgenomen door het Franse Ÿnsect, krijgt een nieuwe naam. Het bedrijf heet voortaan Ynsect Nederland.

Tevens richt Ÿnsect een nieuwe business unit op: Ynsect Human Nutrition & Health. Voormalig CEO van Protifarm, Tom Mohrmann, wordt general manager van deze business unit. Dit onderdeel werkt aan de ontwikkeling van de activiteiten op het gebied van voedingsingrediënten op basis van insecten.

Naast de wijziging van de functie van Mohrmann werden nieuwe leden in de raad van bestuur aangesteld en vonden er andere verschuivingen plaats binnen de organisatie.

Bekijk de video: Overname Protifarm goed voor beide bedrijven

‘Sneller gegroeid dan verwacht’

“2021 was een fantastisch jaar en we zijn sneller vooruitgegaan dan verwacht, vooral door de overname van Protifarm in Nederland. Vandaag beschikt Ÿnsect over drie sites, waarvan twee in productie, en verwachten we tegen 2023 minstens 500 nieuwe werknemers in dienst te hebben. Het was essentieel om onze organisatie te versterken zodat we beter kunnen omgaan met onze versnelling en de verwachte groei.”, aldus CEO van Ÿnsect Antoine Hubert.

Ÿnsect werd opgericht in 2011 in Parijs. Het bedrijf bouwt momenteel naar eigen zeggen de grootste ‘vertical farm’ in het Franse Amiens en heeft een andere productielocatie in Frankrijk sinds 2016. Door de overname van Protifarm ook één in Nederland, die sinds 2017 operationeel is.

Snel delen

Carolien Kloosterman
Carolien Kloosterman

Voormalig redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin