Psychosociale ondersteuning voor boeren om corona

24-03-2020 | |
Leden van LTO Noord kunnen bellen met de organisatie voor ondersteuning. - Foto: ANP
Leden van LTO Noord kunnen bellen met de organisatie voor ondersteuning. - Foto: ANP

LTO Noord gaat leden die het als gevolg van de coronacrisis moeilijk hebben zo goed mogelijk ondersteunen. De coronacrisis heeft behalve financiële gevolgen van een dalende afzet, ook gevolgen voor het psychisch welbevinden van een deel van de leden.

Er is behoefte aan psychosociale ondersteuning, aldus LTO. De boerenorganisatie zet ervaren medewerkers in om die ondersteuning te geven.

Bellen voor een luisterend oor en professioneel advies

Volgens LTO Noord-voorzitter Dirk Bruins is zijn organisatie er voor leden die het moeilijk hebben. Zij moeten vooral niet schromen om te bellen met LTO Noord, stelt Bruins. Voor de psychosociale kant van het ondernemerschap biedt LTO Noord laagdrempelig een luisterend oor, professioneel advies en verwijst waar nodig en waar gewenst door naar specialisten.

LTO Noord werkt samen met onafhankelijke coaches, Agrozorgwijzer, Zorg om Boer en tuinder en met de professionals van het Vertrouwensloket Welzijn Landbouwhuisdieren.

Elkaar in de gaten houden

Verder heeft de LTO Noord-voorzitter ook afdelings- en regiobestuurders gevraagd de leden ‘in de gaten’ te blijven houden. Als er signalen zijn dat het niet goed gaat met een van hen zal de organisatie contact opnemen om te vragen of er misschien hulp nodig is.

Beukema
Eric Beukema Redacteur


Beheer