Doorgaan naar artikel

Pure Goat Company wil internationaal groeien

Foto: Pure Goat Company premium

Foto: Pure Goat Company

De Pure Goat Company heeft € 1,3 miljoen opgehaald om de verkoop van biologische kindervoeding op basis van geitenmelk internationaal te kunnen uitbreiden.

Dat heeft de Nederlandse onderneming bekendgemaakt. De financiering is afkomstig van verschillende partijen waaronder FLEM global trading. Ook de bestaande aandeelhouders Leche Investment en Finest Investments brachten nieuw kapitaal in. In Nederland zijn de producten van Pure Goat nu verkrijgbaar bij Etos, Albert Heijn en Picnic. Ook is er een eigen webshop.

Duitse markt

Pure Goat wil in eerste instantie uitbreiden in Duitsland en andere dichtbijgelegen landen als het Verenigd Koninkrijk, België en Frankrijk. Een eerste stap naar de Duitse markt is al gezet. Pure Goat is in Duitsland verkrijgbaar bij drogisterijketen Budnikowsky. Het is echter de ambitie om de naamsbekendheid in deze markt en daarbuiten verder te vergroten. Daarnaast is het de bedoeling om met hulp van FLEM global trading, babyvoeding te gaan exporteren naar markten in Azië en het Midden-Oosten.

Mogelijkheden in Azië

Frank Dekker, mede-eigenaar Pure Goat Company, geeft aan dat er in Azië en het Midden-Oosten vooral wordt gekeken naar mogelijkheden in landen die voor multinationals, vanwege de kleinere volumes, minder interessant zijn. Welke landen dat zijn, wil hij uit concurrentieoverweging nog niet kwijt. Wel is het papierwerk voor een van de beoogde landen inmiddels geregeld. Binnenkort volgt naar verwachting goedkeuring voor export naar een tweede nieuwe bestemming.

Biologische volle geitenmelk

Pure Goat Company maakt sinds 2019 melkpoeder op basis van biologische volle geitenmelk. Het bedrijf koopt de nodige geitenmelk in bij de Organic Goatmilk Company (OGC), een samenwerkingsverband van ruim veertig biologische geitenhouders in Nederland, Duitsland en België, en laat het in Nederland verpoederen. De onderneming streeft ernaar om ook alle overige ingrediënten van zo dichtbij mogelijk te halen. Dat lukt nog niet altijd. Zo wordt de lactose geïmporteerd uit Frankrijk. Het gaat hier wel om lactose gewonnen uit biologische geitenmelk van de OGC.

Duurzaamheidsambities

De productie, het mengen en verpakken van de kindervoeding, vindt uiteindelijk in opdracht plaats in Oostenrijk. Idealiter zou het gehele productieproces in Nederland plaatsvinden, zo geeft Dekker aan. Dat past ook bij de duurzaamheidsambities die de onderneming nastreeft. Maar vooral als startende onderneming is dat volgens hem vanwege de beperkte volumes niet gemakkelijk. “We zijn er wel mee bezig”, aldus Dekker.

Beheer
WP Admin