Skip to content

PvdD wil verbod op import kangoeroevlees

Updated on:
Internationale politiek & beleid
Nieuws
PvdD-Kamerlid Frank Wassenberg. Foto: ANP

PvdD-Kamerlid Frank Wassenberg. Foto: ANP

Landbouwminister Carola Schouten moet zich in de Europese Unie hard maken voor een verbod op de import van kangoeroevlees.

Daarvoor pleit de Partij voor de Dieren(PvdD). Directe aanleiding voor de oproep zijn de felle bosbranden in Australië, waardoor ook kangoeroes zwaar zijn getroffen.

Wat Kamerlid Frank Wassenberg betreft kan Nederland een voorbeeld nemen aan België. Daar zijn supermarkten onder publieke druk gestopt met de verkoop van kangoeroevlees. “Andere bedrijven kiezen er echter voor om de gruwelijke jacht op kangoeroes in stand te houden. Een importverbod maakt een einde aan de willekeur en creëert duidelijkheid.”

We moeten omstreden producten zoals kangoeroevlees gewoon van de markt kunnen weren

Kangoeroes die de bosbranden hebben overleefd, zouden volgens de PvdD moeten worden beschermd, niet bejaagd. “Eerder hebben we in Europa besloten om te stoppen met de import van zeehondenbont en bont van honden en katten”, zegt Wassenberg. “Producten die met zeer wrede dierenmishandeling gepaard gaan. We moeten omstreden producten zoals kangoeroevlees gewoon van de markt kunnen weren.”

Snel delen

Afbeelding
ANP

Algemeen Nederlands Persbureau

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin