Doorgaan naar artikel

Quorn gaat samenwerking aan met Prime Roots in mycoproteïnen

Quorn is een Brits bedrijf dat al sinds de jaren 80 actief is. - Foto:ANP

Quorn is een Brits bedrijf dat al sinds de jaren 80 actief is. - Foto:ANP

Quorn, producent van vleesvervangers op basis van mycoproteïnen, gaat een samenwerking aan met het Amerikaanse Prime Roots. Dit bedrijf is ook actief in de productie van vleesvervangers op basis van schimmeleiwitten, een schimmelsoort genaamd koji. De samenwerking gaat gepaard met een investering van Quorn in het bedrijf.

Quorn is een Brits bedrijf dat al sinds de jaren 80 actief is. Prime Roots is veel jonger en werd opgericht in 2017. De bedrijven hopen samen ‘baanbrekende’ innovaties t bedenken en nieuwe producten grootschalig op de markt te kunnen brengen. De producten van Prime Roots zijn nu nog met name beperkt verkrijgbaar in delicatessenzaken in de Verenigde Staten. Het Amerikaanse bedrijf haalde vorige week $ 30 miljoen aan kapitaal op in een investeringsronde om verdere uitbreiding van verkoop mogelijk te maken.

Ingrediëntendivisie voor mycoproteïne

Recent maakte het moederbedrijf van Quorn, Marlow Foods, bekend een ingrediëntendivisie op te zetten om de mycoproteïne die het maakt beschikbaar te stellen voor andere bedrijven. Vorige maand ging de nieuwe divisie, Marlow Ingrediënts, een eerste samenwerking aan. Tempty Foods, een start-up die voortkomt uit de Deense Technische Universiteit, gaat samenwerken met Marlow om producten te lanceren.

Interesse in schimmeleiwitten

De openstelling van Quorn en Marlow richting andere merken komt ten tijde van veel interesse in schimmeleiwitten. Andere bedrijven zoals Enough en The Protein Brewery houden zich ook bezig met de ontwikkeling en productie van mycoproteïnen.

Lees meer over

Snel delen

Carolien Kloosterman
Carolien Kloosterman

Voormalig redacteur

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin