Doorgaan naar artikel

Rabo: China blijft rund- en schapenvlees kopen

De vraag vanuit China naar rund- en schapenvlees blijft groot, schrijft Rabobank Australia in een rapport.

Nieuws
Food
Foto: ANP premium

Foto: ANP

De vraag vanuit China naar rund- en schapenvlees blijft groot. Ondanks dat de economie in China trager draait en dat het land last heeft van regionale coronamaatregelen. Vooral producenten in Australië zullen profiteren van deze aanhoudende vraag vanuit China, schrijft Rabobank Australia in een rapport.

Volgens Rabo-analist Chenjun Pan heeft het lockdown-beleid invloed gehad op de eetgewoonten van Chinese consumenten. “Voorheen speelden gezamenlijke maaltijden buiten de deur een belangrijke rol in landelijke gebieden en kleinere steden. Door de lockdowns is dat sterk afgenomen, evenals het aantal zakelijke bijeenkomsten.”

Minder restaurantbezoek

Volgens Pan blijft de consumptie van dierlijke eiwitten in China echter wel op peil. “De consumptie is verplaatst naar thuis en via maaltijdbezorging. Het aantal maaltijdbezorgers is sterk gestegen in China door de pandemie. Dat heeft grote gevolgen voor de traditionele foodservice in China.”

Daarnaast groeit in China de vraag naar gemaksvoeding. Pan: “Dat geldt voor ready-to-eat, ready-to-cook en ready-to heat maaltijden. Een ongewijzigd Covid-beleid zal de Chinese foodservicesector negatief blijven beïnvloeden. Als er veel onzekerheid is, willen mensen geen risico nemen. Dan willen ze niet reizen, in grote groepen samenkomen of buitenshuis eten.”

Groei consumptie dierlijke eiwitten

Pan verwacht dat de consumptie van dierlijke eiwitten de komende maanden gaat groeien in China. “Het vierde kwartaal is het Chinese hoogseizoen voor de consumptie van dierlijke eiwitten. Consumenten eten doorgaans meer vlees tijdens de koudere maanden met als gevolg hogere prijzen door de gestegen vraag.”

Snel delen

Jan Engwerda
Jan Engwerda

Redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin