Skip to content

Rabo Investments koopt belang in Koppert Cress

Rabo Investments wordt medeaandeelhouder in de Koppert Cress Group.

Updated on:
Business
Nieuws
Koppert Cress teelt onder meer een grote variëteit cressen en microgroenten. Het bedrijf onder leiding van Rob Baan is een familiebedrijf dat graag in de openbaarheid opereert. Foto: Roel Dijkstra premium

Koppert Cress teelt onder meer een grote variëteit cressen en microgroenten. Het bedrijf onder leiding van Rob Baan is een familiebedrijf dat graag in de openbaarheid opereert. Foto: Roel Dijkstra

Rabo Investments wordt medeaandeelhouder in de Koppert Cress Group.

Het bedrijf teelt onder meer een grote variëteit cressen en microgroenten. Koppert Cress is de afgelopen twintig jaar enorm gegroeid en heeft bij de AGF-handel, horecagroothandel, exporteurs, chefs en restaurateurs een unieke en gewaardeerde positie opgebouwd. Het bedrijf onder leiding van Rob Baan is een familiebedrijf dat graag in de openbaarheid opereert. Zowel op gebied van marktbewerking, als op duurzame innovaties wil het bedrijf zijn strategie voortzetten. Rob Baan is in 2020 gekozen tot Agrarisch Ondernemer van het jaar.

Schade door corona

Het bedrijf zet een groot deel van de producten af naar de horeca in Nederland en een groot deel gaat naar exportbestemmingen. De lockdowns vanwege de coronapandemie hebben er flink ingehakt. Maar dat is niet de belangrijkste reden voor de verkoop van een aandeel in het familiebedrijf. Volgens Rob Baan was hij reeds voor Covid-19 op zoek naar een Nederlandse partner met een internationale positie. “Het belang is om de missie en visie van de eigenaren vast te houden. In Rabo Investments ziet Koppert Cress een partner met een vergelijkbare visie op tuinbouw, gezonde voeding en duurzaamheid. Door de deelneming van Rabo Investments is de continuïteit en groei geborgd met behoud van onze waarden en kenmerkende authenticiteit. Dit geeft ons de slagkracht en middelen om een verdere groei door te zetten.”

Vers gekiemde plantjes

Cressen zijn vers gekiemde plantjes van 100% natuurlijke, aromatische planten. Deze planten bieden een versheid en intensiteit in smaak en geur die alleen in jonge plantjes wordt aangetroffen. Het bedrijf teelt circa tachtig producten en heeft nog een heel sortiment aan verrassingen in de pijplijn. Het bedrijf heeft 10 hectare moderne kassen in het Westland, 170 medewerkers, een eigen zaadbedrijf Sango Seeds en werkt samen met internationale licentiepartners.

Rabo Investments is de investeringstak van Rabobank Groep en heeft wereldwijd meer dan € 1,5 miljard geïnvesteerd binnen de sectoren Food & Agri, Gezondheidszorg en Duurzaamheid.

Snel delen

Wim Esselink
Wim Esselink

Voormalig redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin