Rabo nieuwe aandeelhouder bij Protix

11-03-2020 | Laatste update op 17-10 | |
Koning Willem-Alexander kreeg vorig jaar een rondleiding door de nieuwe insectenkwekerij van Protix in Bergen op Zoom. - Foto: ANP
Koning Willem-Alexander kreeg vorig jaar een rondleiding door de nieuwe insectenkwekerij van Protix in Bergen op Zoom. - Foto: ANP

Insectenkweker Protix heeft Rabo Corporate Investments als aandeelhouder aangetrokken. Doel van Protix is om de productie van insecten in Nederland op te schalen en de internationale doelen versneld uit te rollen.

Dat meldt Protix. Protix kweekt insecten voor de winning van duurzame eiwitten en vetten uit larven van de zwarte soldatenvlieg. Die eiwitten en vetten worden gebruikt als grondstof in diervoeding en visvoer, en zijn volgens Protix aantrekkelijker en duurzamer dan soja en vismeel.

Genoeg duurzaam voedsel

Joost Vogels, Investment Manager van Rabo Corporate Investments: “Met een snelgroeiende wereldbevolking staan we voor twee grote uitdagingen: hoe produceren we genoeg duurzaam voedsel en hoe verminderen we voedselverspilling in de hele keten. Protix draagt met het circulaire karakter van insectenproductie bij aan een oplossing voor beide uitdagingen.”

De Rabobank Groep is al sinds de oprichting bij Protix betrokken, meer dan tien jaar geleden. “Wij zijn dan ook trots dat zij zijn uitgegroeid tot wereldwijde koploper op het gebied van insectenproductie. Vanuit Rabo Corporate Investments kunnen we hen ondersteunen bij hun internationale uitbreidingsplannen.”

Essink
Stefan Essink Voormalig redacteur


Beheer