Rabobank: eerder negatieve rente over spaargeld

28-04 | |
Rabobank: eerder negatieve rente over spaargeld

Rabobank gaat vanaf 1 juli rente in rekening brengen over spaartegoeden van meer dan € 100.000.

Vanaf 1 juli geldt voor zakelijke en particuliere klanten een rente van -0,5% voor het deel van het tegoed boven € 100.000. De negatieve rente geldt voor betaal-, spaar- en beleggersrekeningen en wordt berekend per rekening, niet per klant. Voor tegoeden op spaar- en beleggersrekeningen van maximaal € 100.000 geldt nog wel een rentevergoeding van 0,01%.

Beperkt effect

De negatieve rente wordt veroorzaakt door de voortdurende lage rentestand in de Eurozone. Banken krijgen zelf een negatieve rente in rekening gebracht als ze tegoeden aanhouden bij de Europese Centrale Bank. Rabobank en andere banken benadrukken dat 95 tot 98% van de klanten nog geen last hebben van de negatieve rente voor hun tegoeden.

In lijn met andere banken

De aanpassingen van Rabobank liggen in lijn met de maatregelen van ander banken voor negatieve rente over spaartegoeden. Eerder deze week maakte ING bekend de grens voor negatieve rente te verlagen per 1 juli 2021. ABN Amro en de Volksbank (ASN, SNS en Regiobank) maakten dat eerder deze maand bekend. De ondergrens van € 100.000 voor het in rekening brengen van negatieve rente wordt inmiddels door vrijwel alle banken gehanteerd. ABN Amro hanteert een grens van € 150.000, maar dan voor het totaal aan spaartegoeden.

Esselink
Wim Esselink Redacteur

2/3 artikelen over | Registreer om meer artikelen te lezen.