Doorgaan naar artikel

Rabobank investeert in havermelk

Geüpdatet op:
Nieuws
Eiwittransitie
Foto: ANP

Foto: ANP

Rabobank investeert samen met vijf andere partijen voor $ 200 miljoen in de Zweedse havermelkproducent Oatly.

Met deze investering wil de producent vooral uitbreiden met nieuwe investeringen en personeel op de bestaande markt in Europa, de Verenigde Staten en Azië. Dat meldt persbureau Bloomberg.

Groep bekende investeerders

Het Amerikaanse investeringsbedrijf Blackstone is leider van de groep investeerders waar Rabobank Corporte Investments (de investerende tak van Rabobank) deel van uitmaakt. Ook bekende personen zoals Oprah Winfrey, Jay-Z, Natalie Portman en Starbucks-CEO Howard Schultz maken deel uit van de groep. De nieuwe aandeelhouders zullen voor ongeveer 10% deel uit maken van Oatly, waarmee de totale waarde uitkomt op $ 2 miljard. Volgens Bloomberg komt Dow Jones met een soortgelijke berekening ook op deze waarde uit. Een kort statement van Oatly-CEO Toni Petersson na de investering: “Ik ben van mening dat het kapitaal om de juiste redenen groen ingezet wordt.”

Producten

Oatly verkoopt zijn plantaardige producten momenteel in twintig landen. Bekende producten, naast havermelk, van Oatly zijn onder andere volle en halfvolle haverdrank in verschillende smaken, kruidenkazen, kookroom en café latte.

Snel delen

Image
Stefan Essink

Voormalig redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin