Regen laat Duitse bieten goed groeien

De Duitse bieten zijn de laatste weken dankzij de regen goed gegroeid. Het suikergehalte is wel iets gedaald daardoor, blijkt uit de laatste proefrooiing van Strube.

Het veredelingsbedrijf voert van eind juli tot eind oktober iedere twee weken proefrooiingen uit op zes bietenpercelen verdeeld over Duitsland. De laatste proefrooiing was 5 oktober. Gemiddeld over alle proefrooiingen zitten de Duitse bieten nu op 15 ton suiker per hectare. Dat is 500 kilo meer dan begin oktober 2019. Maar de suikerproductie ligt wel 700 kilo onder het meerjaarlijks gemiddelde.

Hoogste opbrengsten

De spreiding is groot dit jaar. De proefrooiing in Ochsenfurt in het midden van Duitsland zit het laagste met 12,9 ton suiker per hectare. In Straubing in Zuid-Duitsland scoren de bieten het hoogst. Daar is inmiddels 17,3 ton suiker per hectare geproduceerd. Daar staat nu gemiddeld bijna 106 ton bieten per hectare.

Strube merkt op dat de regio’s Wetterau en Ochsenfurt, beide gelegen in het midden van Duitsland, in andere jaren de hoogste opbrengsten scoren. Door droogte ligt de suikerproductie daar dit jaar het laagste van alle zes regio’s.

2/3 artikelen over | Registreer om meer artikelen te lezen.