Rek lijkt eruit bij prijs nuchtere kalveren

19-11-2019 | |
Foto: Henk Riswick -
Foto: Henk Riswick

De prijzen voor nuchtere kalveren lijken niet veel verder te kunnen stijgen.

Handelaren melden dat de handel in nuka’s op de veemarkt in Purmerend redelijk verliep. De totale aanvoer was nagenoeg gelijk aan vorige week. Wel werden duidelijk wat minder vleesrassen op de markt gebracht. Dat was dan ook de reden dat de prijzen voor 50% Belgische blauw kalveren een stap omhoog zetten.

Hogere prijs 50% Belgisch blauw stierkalf

Op de markt van dinsdag 19 november werd voor een 50% Belgisch blauw stierkalf € 185 tot € 225 per dier betaald, € 10 meer dan op de markt van een week terug. De noteringen voor zwart- en roodbonte stier- en vaarskalveren kwamen niet in beweging. Voor een zwartbont stierkalf van extra kwaliteit werd evenals een week eerder € 65 tot € 80 per dier betaald.

Aanbod ruim voldoende

Het aanbod aan nuchtere kalveren is op dit moment ruim voldoende. De vraag vanuit de vleeskalverhouders loopt al langzaam wat terug. Dat heeft te maken met het feit dat kalveren die nu worden opgezet, in de zomer slachtrijp zijn. In die periode leveren vleeskalveren over het algemeen wat minder op vanwege een teruglopende consumptie. Vleeskalverhouders wachten daarom met opzetten.

Prijsdaling niet vreemd

Hoe die terughoudende vraag zich gaat vertalen in de nukaprijzen, moet de komende periode blijken. In voorgaande jaren gingen de noteringen voor kalveren wel wat omlaag in de laatste weken van het jaar. Wat dat betreft is een prijsdaling niet vreemd.

Prognose: maximaal stabiel.

Meer prijsinformatie over kalveren vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Bussink
Frank Bussink Voormalig redacteur


Beheer