Doorgaan naar artikel

Rendac profiteert van hoge energieprijs

De destructietarieven voor 2023 dalen, mede dankzij de hogere prijs voor diermeel en dierlijk vet als duurzame energiebron. Dat meldt destructiebedrijf Rendac.

Geüpdatet op:
Business
Nieuws
Rendac (onderdeel van Darling Ingredients) is het enige destructiebedrijf dat voor de overheid kadavers en ander dierlijk materiaal voor de agrarische en vleesverwerkende industrie verwerkt en vernietigt. Foto: Matthijs Verhagen premium

Rendac (onderdeel van Darling Ingredients) is het enige destructiebedrijf dat voor de overheid kadavers en ander dierlijk materiaal voor de agrarische en vleesverwerkende industrie verwerkt en vernietigt. Foto: Matthijs Verhagen

De destructietarieven voor 2023 dalen, mede dankzij de hogere prijs voor diermeel en dierlijk vet als duurzame energiebron. Dat meldt destructiebedrijf Rendac.

Rendac (onderdeel van Darling Ingredients) is het enige destructiebedrijf dat voor de overheid kadavers en ander dierlijk materiaal voor de agrarische en vleesverwerkende industrie verwerkt en vernietigt. De tarieven van het bedrijf worden door de minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit goedgekeurd.

Rendac gaat ervan uit dat het bedrijf dit jaar weer minder stops zal maken om kadavers op te halen dan vorig jaar. Het tarief voor een ‘reguliere stop’ stijgt met € 3,41 naar € 28,23 per stop. Het tarief voor een geplande vatenstop stijgt met € 3,41 naar 24,12. De tarieven per dier kunnen met 42% dalen, stelt Rendac.

Rendac: stijging opbrengsten met 64%

Rendac profiteert van de hogere energieprijzen. Daardoor wordt diermeel en dierlijk vet dat als duurzame energiebron wordt ingezet, voor een hogere prijs afgezet. Gezien de ontwikkelingen op de markt gaat Rendac uit van een stijging van de opbrengsten met 64%.

Waar in het verleden de tarieven stegen om tekorten uit het verleden weg te werken, kan nu een prijsdaling per aangeboden dier worden berekend, gezien het overschot dat in 2021 werd gerealiseerd.

Snel delen

Image
Jan Braakman

Redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin