RFC-dochter Wamco wil concurrent overnemen

18-03-2020 | Laatste update op 17-10 | |
Zuivel van FrieslandCampina in Nigeria - Foto: RFC
Zuivel van FrieslandCampina in Nigeria - Foto: RFC

FrieslandCampina-dochter Wamco wil zuivelproducent Nutricima overnemen van het Britse PZ Cussons. Dit hebben beiden partijen bekendgemaakt.

De overname moet nog wel worden goedgekeurd door de Nigeriaanse mededingingsautoriteiten. Hoeveel geld gemoeid is met de overname is niet bekendgemaakt. Nutricima heeft een eigen fabriek in Ikorodu, in de deelstaat van Lagos, waar het zuivelproducten maakt van zowel lokale aanvoer als met behulp van importzuivel.

Bekende merken zijn Olympic, Coast en Nunu, het aanbod bestaat uit een assortiment aan poeder-, condens- en ready-to-drink-zuivelproducten.

De bedoeling is dat de ongeveer 80 fte van Nutricima’s productiefaciliteit meegaan naar FrieslandCampina Wamco en dat ze bij de productielocatie in Ikorodu blijven werken. Deze zal worden geïntegreerd in de productieketen van Wamco.

Jaarverslag 2019

Dat PZ Cussons van het bedrijf af wil, hoeft niet te verbazen. In het jaarverslag 2019 wordt verteld dat de zakelijke prestaties van Nutricima te wensen overlaten door allerlei factoren, zoals politieke instabiliteit en problemen in de haven van Lagos. Door alle sores is er over 2019 een waarde-afboeking (impairment) geweest van omgerekend € 4 miljoen. Dit jaar hing een afboeking van € 6 miljoen boven de markt. Omzetgegegevens zijn niet bekend.

van der Horst
Klaas van der Horst Voormalig redacteur


Beheer