RFC stapt over op 100% gerecyclede PET-flessen

07-01-2021 | Laatste update op 02-03 | |
Enkele voorbeelden van de nieuwe PET-flessen van FrieslandCampina met ‘afritsbare wikkel’. Foto: RFC
Enkele voorbeelden van de nieuwe PET-flessen van FrieslandCampina met ‘afritsbare wikkel’. Foto: RFC

Vanaf februari 2021 gaat FrieslandCampina PET-flessen maken van 100% gerecycled PET (rPET).

Dat meldt de Amerfoortse zuivelverwerker. Omdat een PET-fles alleen gerecycled kan worden als de consument het etiket heeft verwijderd, heeft de Research & Development-afdeling van FrieslandCampina aanvullend een gloednieuwe ‘ritssluiting’ ontwikkeld die verwijdering eenvoudiger maakt. Daarmee is FrieslandCampina het eerste bedrijf in de zuivelsector dat zijn flessen nagenoeg circulair maakt voor zijn merken in Nederland, België, het Verenigd Koninkrijk en Hongarije.

Het is onze ambitie om volledig circulair te worden

Patrick van Baal, Global Director Packaging Development bij FrieslandCampina: “Het is onze ambitie om volledig circulair te worden. Daarom verhogen we het gerecyclede gehalte van onze PET-flessen van 20 naar 100%. Deze stap is cruciaal, want om onze duurzaamheidsdoelstellingen te bereiken, moeten alle verpakkingen eerst recyclebaar en/of herbruikbaar worden.”

Oude PET-flessen

FrieslandCampina maakte vijf jaar geleden al de keuze om over te stappen op PET voor al zijn drinkflessen. Door alle nieuwe PET-flessen te maken van oude PET-flessen, voorkomt FrieslandCampina de productie van bijna 1,9 miljoen kilo aan nieuw plastic.

Hogenkamp
Wijnand Hogenkamp Redacteur


Beheer