Skip to content

Rival Foods haalt € 6 miljoen op in investeringsronde

Rival Foods heeft € 6 miljoen opgehaald in een investeringsronde.

Birgit Dekkers is samen met Ernst Breel oprichter van de start-up Rival Foods. - Foto: Koos Groenewold premium

Birgit Dekkers is samen met Ernst Breel oprichter van de start-up Rival Foods. - Foto: Koos Groenewold

Rival Foods heeft € 6 miljoen opgehaald in een investeringsronde. Het bedrijf heeft een technologie ontwikkeld waarmee ‘hele-spier’-vleesvervangers gemaakt kunnen worden, zoals zalmfilet, kipfilet en karbonade.

Het bedrijf zal het opgehaalde geld gebruiken om de capaciteit uit te breiden, nieuwe producten te ontwikkelen, de technologie op te schalen en nieuwe formuleringen te ontwikkelen met nieuwe eiwitbronnen. Rival Foods verwacht in de tweede helft van volgend jaar de eerste producten op de markt te kunnen brengen.

Clean-label producten

Volgens de onderneming is één van de nog niet ingevulde ruimtes in het alternatieve-eiwittenlandschap de kennis en technieken voor het maken van dikkere, 3D-plantaardige vleesproducten. De markt van ‘hele-spier‘-vleesproducten is groot en nog niet voldoende bediend door alternatieve eiwitten. Daarnaast zijn consumenten op zoek naar clean label-producten (zonder lange ingrediëntenlijst); iets waar Rival Foods aan kan voldoen.

Rival Foods is een spin-off bedrijf van Wageningen University & Research en werd opgericht in 2019. Het bedrijf ontwikkelt nieuwe technologieën en processen om plantaardige ingrediënten zoals soja, erwt, tarwe, veldbonen en koolzaad om te zetten in vleesvervangers met een vezelige textuur.

De investeringsronde werd geleid door investeringsfonds PeakBridge, samen met Roquette Ventures. Roquette Ventures is de investeringstak van het Franse bedrijf Roquette, een grote speler in plantaardige eiwitten.

Lees ook het interview met oprichter van Rival Foods Birgit Dekkers

Snel delen

Carolien Kloosterman
Carolien Kloosterman

Voormalig redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin