RIVM: rol ventilatie bij corona in slachthuis onduidelijk

06-08-2020 | |
Foto: ANP
Foto: ANP

Volgens het RIVM lijkt er op dit moment geen reden te zijn om aanvullende ventilatie-eisen voor slachthuizen te adviseren.

Er is nog geen duidelijkheid over de rol van ventilatiesystemen bij de verspreiding van het coronavirus in slachthuizen. Dat meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu.

Slachterijen bemonsterd

Het RIVM heeft wel slachterijen bemonsterd. Het onderzoek staat op dit moment echter op een laag pitje, omdat er in slachterijen in de afgelopen tijd minder ziektemeldingen zijn geweest.

RIVM: veel transmissiefactoren corona in slachthuizen

Eerder heeft het RIVM in antwoord op vragen van het ministerie van Volksgezondheid gemeld dat er bij slachthuizen en andere voedselverwerkende bedrijven ‘veel factoren zijn die kunnen bijdragen aan transmissie’ van het Covid19-virus. Volgens het RIVM ‘lijkt er op dit moment geen reden te zijn om aanvullende ventilatie-eisen te adviseren’.

Onderzoek naar corona en rol ventilatiesystemen nog gaande

Naar aanleiding van berichtgeving in De Volkskrant en EenVandaag meldt het RIVM dat het onderzoek naar verspreiding van het virus en de rol daarbij van ventilatiesystemen nog niet is afgerond. Het RIVM stelt dat het voorbarig is te concluderen dat het virus via het ventilatiesysteem is verspreid in een verpleeghuis in Rotterdam.

Braakman
Jan Braakman Redacteur


Beheer