Roquette introduceert biologische getextureerde eiwitten

01-06 | |
Foto: Roel Dijkstra
Foto: Roel Dijkstra

Het Franse bedrijf Roquette introduceert voor het eerst getextureerde plantaardige eiwitten die biologisch zijn. Het gaat om getextureerde eiwitten van erwt en veldboon. Roquette introduceert de ingrediënten als eerste op de Europese markt.

Volgens het bedrijf worden veldboon- en erwteneiwitten steeds populairder bij consumenten vanwege hun duurzaamheid. Jeremy Burks, Senior Vice President Plant Proteins bij Roquette stelt: “Dit nieuwe biologische assortiment stelt ons in staat om nieuwe alternatieven voor te stellen die een stap verder gaan dan een conventioneel aanbod.” Getextureerde eiwitten zijn eiwitten die door middel van extrusie een vezelige structuur hebben gekregen.

Neutrale smaak

Het betreft 11 soorten getextureerde eiwitten met een neutrale smaak en clean label, zodat er verschillende toepassingen mogelijk zijn, “van saladetopping tot plantaardig spek. Dit nieuwe assortiment is perfect aangepast aan elke lokale keuken: plantaardige bolognese, currygerechten, kebab en andere.”

Roquette is actief in ruim 100 landen, heeft een omzet van zo’n € 3,5 miljard en heeft wereldwijd bijna 8.400 mensen in dienst. Het produceert plantaardige ingrediënten voor de (dier)voedings- nutritionele en gezondheidsmarkt zoals suikers, eiwitten en vezels. Het heeft wereldwijd 23 productielocaties.

Kloosterman


Beheer