Rosékalveren blijven gelijk in prijs

Foto: Bart Nijs
Foto: Bart Nijs

Er is nog steeds nauwelijks vraag naar kalfsvlees, maar het aanbod is ook niet al te groot.

De situatie in de rosésector is niet veel veranderd. Deze week heeft de ESA in Apeldoorn op 5 mei tijdelijk dicht gezeten, maar donderdag is het bedrijf weer opgestart. Vooralsnog heeft dit niet veel effect gehad op het slachten en kan de achterstand weer worden ingehaald. Er is nog steeds nauwelijks vraag naar kalfsvlees, maar het aanbod is ook niet al te groot.

Kortere slachtweken

Er is wat beweging in gebieden waar Pinksteren echt wordt gevierd, en daar waar het minder leeft, verloopt de handel moeizamer. Door het aanhoudende koude weer houdt de vraag naar winterartikelen nog wat langer aan, maar dat lijkt vanaf aankomend weekeinde voorbij. De kortere slachtweken komen niet helemaal ongelegen, er komen minder kilo’s kalfsvlees op de markt.

Bij de oudrosékalveren blijven de prijzen ook stabiel. Door een achterblijvend aanbod in slachtkoeien komen er ook koppels in dit circuit terecht. Gestegen kalverprijzen hebben ook effect op de prijzen voor startkalveren. Deze zijn € 5 in prijs gestegen tot € 250 per dier.

Prognose: rosékalveren stabiel, starters duurder.

Meer prijzen en noteringen bekijken? Via Foodagribusiness.nl/markt heb je toegang tot de grootste prijzendatabase van Nederland. Krijg inzicht in meer dan 1.100 actuele marktprijzen van producten uit agrarische sectoren, aandelenkoersen en bedrijfsmiddelen als kunstmest, energie en grond.

Dijkerman
Marc Dijkerman Redacteur

2/3 artikelen over | Registreer om meer artikelen te lezen.