Rosékalveren duurder door kleiner aanbod

17-12-2020 | |
Foto: Ruud Ploeg
IMG_plo402733-032

De notering voor de jongrosékalveren komt uit op € 3,07 tot € 3,12 per kilo.

De markt voor rosékalveren is weer wat vriendelijker. Het loopt allemaal wat beter door in verband met de feestdagen. Ook het luxere achtervlees, dat in de voorgaande weken zeer stroef te vermarkten was, wordt vlot afgezet richting foodservices, retail en slagers.

Stijgende prijzen door krapper aanbod

De stijgende prijzen zijn vooral toe te schrijven aan het krappere aanbod. Dit is niet te vertalen in de vleesprijzen. De notering voor de jongrosékalveren komt uit op € 3,07 tot € 3,12 per kilo.

Oudrosés ook duurder

Oudrosékalveren stijgen ook in prijs. Het aanbod is wat krapper dan voorgaande weken en slachterijen die niet genoeg koeien aan de slachthaak konden krijgen, hebben kalveren geslacht om de volle capaciteit te kunnen benutten. Starters zijn weliswaar krap beschikbaar, maar er worden weinig dieren opgelegd. Deze prijzen maken nog een stapje naar beneden.

De sector is negatiever over de start in het nieuwe seizoen. De vraag naar luxe achtervlees valt weer weg, waardoor de markt weer vervalt in een moeizame afzet. Het gevaar van prijsdaling is dan weer zeer aanwezig.

Prognose: gelijk tot duurder, daarna toch weer prijsdruk.

Dijkerman
Marc Dijkerman Redacteur

2/3 artikelen over | Registreer om meer artikelen te lezen.