Rosékalveren gelijk in prijs

Het blijft voor oudroséklaveren een moeizaam verhaal. Er worden veel dieren doorgeschoven de achterstand wordt niet weggewerkt.

De prijs lijkt in beton gegoten en blijft ook deze week staan op € 2,70. Startkalveren zijn stabiel in prijs, maar het lijkt dat deze een dalende tendens inzetten. Voor jongrosés breken spannende tijden aan. Er is een groot aanbod dieren dat moet worden verwerkt in slachterijen die niet volop kunnen draaien door de huidige regelgeving.

Afzet nog goed

De afzet van dit vlees is er nog wel. In de landen om ons heen is het ook bijzonder spannend. Frankrijk en Duitsland werken met beperkingen van de openingstijden ’s avonds. Vooral de afzet naar Frankrijk lijdt daaronder, omdat daar pas later op de avond wordt gegeten. Het aanbod kalveren lijkt eind oktober af te nemen. Krijgen Europese regeringen corona onder controle en blijft buitenlandse horeca open, dan kunnen de jongrosékalveren weer in prijs stijgen. Voor de komende weken is het moeilijk inschatten welke kant het opgaat, maar de omstandigheden bieden weinig houvast.

Prognose: Gelijke tot lagere prijzen.

2/3 artikelen over | Registreer om meer artikelen te lezen.