Rosékalveren noteren gelijk; starters paar euro duurder

18-08-2022 | |
Foto: Hans Prinsen
Foto: Hans Prinsen

Jongrosékalveren noteren nog steeds rond de € 5 per kilo geslacht gewicht; voor oudrosé is dat € 4,88 per kilo. Bij starters komt er wel een paar euro bij. Daarmee zit er ook deze week nog geen beweging in de noteringen van de rosékalveren.

In de markt is de hoop dat met het aflopen van de vakantieperiode de kalfsvleesmarkt wat vriendelijker wordt. Het aanbod slachtrijpe kalveren is de komende tijd niet groot, waardoor vraag en aanbod best goed in balans kunnen blijven. Specifiek voor oudrosés is het geen voordeel dat prijzen van koeien en stieren al even aan het dalen zijn.

Klein plusje starters

Starters worden een beetje duurder maar de rek lijkt er wel even uit. De basisprijs ligt rond de € 370 per kalf af-stal met enkele euro’s daaronder en daarboven. Prijzen voor courante jonge koppels liggen tussen de € 385 en € 390 per kalf; voor de beste koppels worden ook hogere prijzen betaald. Na maanden van stijgende kosten geven goedkopere nuchtere kalveren en stabilisatie van voerprijzen even wat lucht maar het kostenniveau blijft hoog.

 

Prognose: stabiele noteringen rosékalveren en starters.

Meer prijsinformatie over rosévleeskalveren en ander vleesvee vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Stevens
René Stevens Freelance redacteur


Beheer