Rosékalveren noteren gelijk; starters wat duurder

30-06 | |
Foto: Herbert Wiggerman
Foto: Herbert Wiggerman

Handelaren spreken van een vlotte handel in rosékalveren. Toch blijven prijzen gelijk. Dat betekent dat jongrosékalveren op € 5 per kilo geslacht gewicht blijven staan. Voor de oudrosés is dat € 4,85 per kilo.

Voor beide rosésoorten is het vooral het krappe aanbod dat de handel en notering bepaalt; voor oudrosé geldt dat nog iets meer. Die laatsten profiteren wat van de duurdere slachtkoeien.

Markt voorzichtig met prijsstijgingen

Toch is de markt voorzichtig om prijzen te laten stijgen. Er is terughoudendheid vanwege de tijd van het jaar. Verder wordt vanuit de vleeshandel een moeizame afzet gemeld. Met name door de hitte in delen van Europa staat de consumptie van kalfsvlees onder druk en ligt de focus op beheersing van volumes.

Starters worden wel wat duurder; de notering stijgt met gemiddeld € 5 naar een niveau van € 360 per kalf. Daarmee zijn ze zo’n € 65 per kalf duurder dan vorig jaar deze tijd. Het aanbod is niet bijzonder groot en de kostprijs is hoog. Bekeken vanuit de opbrengst- en kostprijzen zijn mesters juist terughoudend om hogere prijzen te betalen.

Prognose: Minimaal gelijke noteringen.

Meer prijsinformatie over rosévleeskalveren en ander vleesvee vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Stevens
René Stevens Freelance redacteur


Beheer