Prijzen rosékalveren stabiel, starters wat duurder

28-07 | |
Foto: Joris Telders
Foto: Joris Telders

Net als voorgaande weken blijven prijzen voor oud- en jongrosékalveren deze week stabiel. Starters worden wel wat duurder verkocht.

Dat nagenoeg dezelfde prijzen worden betaald, wil niet zeggen dat de markt pessimistisch is, integendeel. Ondanks dat er niet hard wordt geslacht, zijn vraag en aanbod mooi in balans. Vooral het aanbod jongrosékalveren is beperkt.

Vleesprijzen gelijk

Door het wegzetten van niet al te grote vleesvolumes kunnen vleesprijzen gelijk blijven. Bij de rosékalveren hangen prijsverhogingen in de lucht, maar voor een echt andere markt zal het wel een eindje in augustus worden.

Goede vraag naar starters

Net als vorige week gebeurt het meeste op de markt van de starters. De dure nuchtere kalveren van destijds werken beperkend op het aanbod, terwijl de verkopers het in de prijs terug willen zien. Bovendien maakt een aantal handelaren ook melding van een goede vraag naar starters vanuit het buitenland, met name Polen. Dat is voor deze tijd van het jaar niet gebruikelijk. Prijzen kunnen door dat alles wat stijgen naar gemiddeld € 365 per kalf; een plus van € 3.

Prognose: prijzen minimaal gelijk.

Meer prijsinformatie over rosévleeskalveren en ander vleesvee vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Stevens
René Stevens Freelance redacteur


Beheer