Rosékalveren stijgen flink in prijs

24-12-2020 | |
Foto: Ronald Hissink
RHK_171004_60 Kalverhouders krijgen steeds meer kruislingkalvere

De rosékalveren zijn afgelopen week weer goed verkocht. De extra vraag voor de kerst heeft een flinke boost gegeven aan de handel.

De prijsverhogingen doordat ook het aanbod krap is, worden zeer verwelkomt. De echte drukte is er in de loop van de week wel weer wat af, maar het aanbod blijft krap. Daardoor wordt toch meer betaald om de dieren aan de slachthaken te krijgen. De jongrosékalveren noteren deze week € 3,20 tot € 3,25 per kilo.

Oudrosés liften mee

Ook de oudrosékalveren profiteren van de heersende krapte. Slachterijen hebben toch wel meer oudrosés gevraagd, waardoor ook de prijzen van deze dieren een flinke stap omhoog maken. De prijs voor deze week ligt op € 2,95 tot € 3 per kilo.

Helaas is dit positieve effect nog niet merkbaar bij startkalveren. Ze blijven wel gelijk in de prijs, maar er is maar een beperkte vraag naar de dieren. Ook waren de prijzen van de nuchtere kalveren tien weken geleden relatief duur.

In januari lijkt het aanbod van rosékalveren nog steeds krap. Echter, de vraag naar kalfsvlees zakt weer. De prijzen stijgen dan naar verwachting nog niet verder. Voor de komende week wordt nog wel rekening gehouden met een verdere stijging.

Prognose: 5 tot 10 cent duurder.

Bekijk de vleeskalverprijzen op Foodagribusiness.nl/markt

Dijkerman
Marc Dijkerman Redacteur

2/3 artikelen over | Registreer om meer artikelen te lezen.