Rosekalvermarkt nog even in zomerstand

11-08-2022 | |
Foto: Herbert Wiggerman
Foto: Herbert Wiggerman

Er gebeurt weinig op de markt van rosékalveren. Er is een goede vraag naar jong rosé maar tot hogere prijzen leidt het nog niet.

Jongrosékalveren noteren daardoor nog steeds rond de € 5 per kilo geslacht gewicht; voor oudrosé is dat € 4,88 per kilo.

Vlottere afzet in verschiet

Ook over de afzet van het kalfsvlees is weinig nieuws te melden. 15 augustus is in met name Zuid-Europa een vrije dag en is traditioneel het startschot voor een vlottere afzet van kalfsvlees. Met name voorvlees en bijproducten zouden dan weer wat kunnen plussen. In hoeverre het absolute hoge niveau van dit jaar een prijsverhoging tempert, is nog afwachten. Daarbij speelt ook mee dat met name de prijsvorming van de luxe, dure delen onder druk staat door een terughoudende consument.

Starters

Ook de starters blijven op een gelijk niveau van € 368 per kalf af stal. Deze notering is van toepassing op kalveren die met name geschikt zijn om af te mesten als oudrosé. Voor jonge vitale koppels en geschikt zijn voor jongrosébedrijven, liggen prijzen nog steeds € 10 tot € 15 boven dit niveau. Voor de allerbeste koppels worden prijzen boven de € 390 per kalf betaald.

Prognose: stabiele noteringen rosékalveren en starters.

Meer prijsinformatie over rosévleeskalveren en ander vleesvee vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Stevens
René Stevens Freelance redacteur


Beheer