Rosémarkt weer onveranderd

17-11 | |
Foto: Hans Prinsen
Foto: Hans Prinsen

De Boerderij-notering voor jongrosés blijft deze week staan op € 5,12 per kilo geslacht gewicht. Oudrosékalveren noteren € 4,83 per kilo. Vleesverkopers melden nog steeds een rustige vraag naar kalfsvlees.

De beste kaarten hebben wat dat betreft de blankvleeskalveren, waar wél enkele centen per kilo extra worden gemaakt. Op afstand volgen de jongrosés, hekkensluiter is oudrosé. De verkoop van winterartikelen loopt al wat beter, maar is zeker bij de rosékalveren te weinig om van een andere situatie te spreken. De markt van oudrosés heeft nog last van een groot aanbod koeien.

Geen groot aanbod

Het aanbod aan jong- en oudrosékalveren is niet bijzonder groot. Met name bij de oudere kalveren is dat een reden dat de prijzen in de benen kunnen blijven. Alles bij elkaar had er al wat meer roering in de markt mogen zijn, zoals een handelaar het omschrijft. Starters noteren weer € 370 per kalf. Courante kalveren worden voor € 10 tot € 15 meer verkocht. Het aanbod is niet bijzonder groot en kalveren zijn goed te plaatsen.

Prognose: lichte prijsstijging jongrosé, starters en oudrosé gelijk.

Meer prijsinformatie over rosévleeskalveren en ander vleesvee vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Stevens
René Stevens Freelance redacteur


Beheer