Skip to content

Rotterdamse margarinefabriek Upfield gaat sluiten

Updated on:
Business
Nieuws
Foto: ANP

Foto: ANP

De margarinefabriek Upfield Rotterdam, producent van merken als Becel, Blue Band en Croma, gaat in de zomer van volgend jaar sluiten.

De fabriek is een onderdeel van de voormalige margarinetak van Unilever. Het bedrijf bevestigt de plannen nadat vakbond CNV al melding had gemaakt van het nieuws. Volgens de CNV zijn de ongeveer 150 werknemers geïnformeerd over de plannen.

Volgens Upfield voldoet de fabriek aan de Nassaukade door de stedelijke locatie en leeftijd van de vestiging niet langer aan de toekomstige zakelijke vereisten. Het is daarom Upfields voornemen om direct het overlegproces met de ondernemingsraad te starten.

Margarinetak Unilever

“Slecht nieuws voor de werknemers”, aldus onderhandelaar Diana Kraan van CNV Vakmensen. “Er gingen al wat geruchten rond in het bedrijf. Wat dat betreft komt het niet helemaal onverwacht. Maar als je dan allemaal bij elkaar wordt geroepen om te horen dat de fabriek gaat sluiten, is dat toch een harde boodschap.”

De margarinetak van Unilever werd medio 2018 afgesplitst, om verder te gaan onder de naam Upfield. “Er waren ambitieuze plannen om de margarinetak sterker te maken, met meer focus op duurzaamheid. Het is spijtig dat Upfield nu de conclusie trekt dat er in Rotterdam geen toekomst zit”, aldus Kraan.

Upfield blijft actief in Nederland

Volgende week maandag 22 maart krijgen de vakbonden een nadere toelichting op de plannen. “Als sluiting onvermijdelijk is, willen we in gesprek over een goed vangnet”, zegt Kraan. “Gelukkig liggen daarover nog afspraken vanuit de afsplitsing van Unilever. Die gelden nog tot en met 30 juni volgend jaar. De vakbonden zullen met Upfield gaan overleggen over de verdere invulling en uitwerking van een goed sociaal plan.”

Upfield zegt wel verbonden te blijven aan Nederland en wijst op de aankondiging vorig jaar van aanzienlijke investeringen in het Upfield Food Science Center in Wageningen en de opening van het nieuwe internationale hoofdkantoor in Amsterdam.

Snel delen

Afbeelding
ANP

Algemeen Nederlands Persbureau

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin