Skip to content

Ruim 17% meer omzet voor groothandels in voeding

De omzetgroei bij voedingsgroothandels is de grootste procentuele toename sinds de bijgehouden cijfers in 2006.

Magazijn van een AGF (aardappelen, groenten en fruit) groothandel. - Foto: ANP premium

Magazijn van een AGF (aardappelen, groenten en fruit) groothandel. - Foto: ANP

De omzetgroei bij voedingsgroothandels is de grootste procentuele toename sinds de bijgehouden cijfers in 2006.

Voedingsgroothandels realiseerden in het tweede kwartaal van dit jaar ruim 17% meer omzet dan een jaar eerder. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De groei is de grootste procentuele toename sinds de bijgehouden cijfers in 2006. De groei werd eerder al ingezet; in het eerste kwartaal bedroeg de groei van de omzet al 14,7%, wat toen het record was. Het tweede kwartaal overtreft dit nu dus.

De omzettoename van de voedingsgroothandels blijft wel achter bij de gemiddelde groei in de branche. De totale groothandel boekte 21,6% meer omzet.

Groothandels in groenten, fruit en consumptieaardappelen maakten afgelopen kwartaal ruim 7% meer omzet. Groothandels in zuivel, vetten en eieren zagen één van de grootste stijgingen sinds 2006. De omzet groeide met 38%. Groothandels in dranken (geen zuivel) maakten 18% meer omzet. Daar nam de omzetgroei iets af; in het eerste kwartaal was de toename nog 26,5%.

Groothandels in landbouwproducten

De omzetgroei van groothandels in landbouwproducten lag in lijn met de gemiddelde groei en bedroeg 21,7%. Dat is geen record. Deze bedrijfstak liet in andere jaren ook al stijgingen van de omzet zien van boven de 20%. De deeltak groothandels in akkerbouwproducten noteerde een groei van 28,5%. De omzet neemt sinds het tweede kwartaal van 2020 elk kwartaal toe met dubbele cijfers.

Snel delen

Carolien Kloosterman
Carolien Kloosterman

Voormalig redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin