Ruim aanbod deert prijs lammeren niet

03-12-2019 | |
Foto: Joris Telders - Foto: Photographer: Joris Telders
Foto: Joris Telders

De prijzen voor wolvee bleven op de veemarkt in Leeuwarden stabiel, ondanks een ruime aanvoer.

Al met al verandert de stemming op de markt niet heel erg veel. Het was dan ook een meevaller dat de prijzen overeind bleven. Zeker gezien de ruime aanvoer, want in totaal werden ruim 1.100 dieren op de markt gebracht. Dat waren er zo’n 400 meer dan een week eerder.

Verzekerd van voldoende dieren

Dat een belangrijke Belgische afnemer aanwezig was, scheelde volgens handelaren een slok op een borrel. Daarnaast speelt waarschijnlijk ook mee dat inkopers zich al willen verzekeren van voldoende dieren voor de komende weken. Zeker rond de feestdagen wordt er minder handel gedaan en dan hebben ze toch liever al wat voorraad staan.

Tot een verandering van de prijzen kwam het dus niet op de veemarkt in Leeuwarden dinsdag 3 december. Voor zware ramlammeren werd wederom € 102,50 tot € 117,50 per dier betaald. Daarmee ligt de prijs nog steeds iets boven het niveau van een jaar terug. Voor de zwaardere ooien wordt € 92,50 tot € 97,50 per dier werd neergelegd.

Stabiele prijzen verwacht

De verwachting is dat de prijzen de komende periode niet veel bewegen. Omdat er nog voldoende gras staat, wordt geen enorm groot aanbod verwacht. Daar staat ook een redelijke normale vraag tegenover. Bij zo’n marktsituatie passen volgens handelaren stabiele prijzen.

Prognose: stabiele prijzen.

Meer prijsinformatie over schapen vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Bussink
Frank Bussink Voormalig redacteur


Beheer