Ruim aanbod houdt Beursprijs varkens op zijn plaats

Foto: Hans Prinsen
Foto: Hans Prinsen

De DCA Beursprijs 2.0 blijft opnieuw staan op € 1,54 per kilo. Het afbouwen van het ruime varkensaanbod wil niet vlotten en de afzet is ook beperkt.

Het lange Paasweekend betekent dat volgende week een werkdag minder telt. En met dag minder slachten zijn er al snel voldoende varkens. En dat bij een aanbod dat nu al ruim is maakt dat er geen ruimte is voor stijging van de varkensprijs. De DCA Beursprijs 2.0 blijft ook volgende week staan op € 1,54 per kilo geslacht gewicht. De prijs voor levende varkens maakt een pas op de plaats op € 1,17 per kilo.De Duitse varkensmarkt beweegt ook nog altijd zijwaarts. Doordat de Duitsers Goede Vrijdag ook echt vieren was daar de werkweek deze week al een dag korter. Varkensbeurs Teleporc draaide daarom op vrijdag niet. Op dinsdag werd de cent die vorige week ingeleverd werd, weer teruggewonnen. Dat brengt de gemiddelde verkoopprijs op € 1,55 per kilo geslacht gewicht, wat ook een stabiele markt impliceert. Toch is het geen zekerheid dat de vlakke koers houdbaar is. Duitse slachterijen zien met argusogen het aantal coronabesmettingen onder hun medewerkers stijgen. Het risico van drastische ingrepen in de productie en verwerkingscapaciteit ligt daardoor nog altijd op de loer.

Prognose: stabiele prijs.

Meer prijzen en noteringen bekijken? Via Foodagribusiness.nl/markt heb je toegang tot de grootste prijzendatabase van Nederland. Krijg inzicht in meer dan 1.100 actuele marktprijzen van producten uit agrarische sectoren, aandelenkoersen en bedrijfsmiddelen als kunstmest, energie en grond.

Keuper
Jacco Keuper Redacteur

2/3 artikelen over | Registreer om meer artikelen te lezen.