Ruimer aanbod jongrosékalfsvlees

Verkopers hebben flink last van de onrust bij afnemers door het toenemende aantal coronabesmettingen.

Deze week is er een groot aanbod van jongrosékalveren. Dat zijn dieren die rond de corona-uitbraak nog zijn opgezet. Vanaf afgelopen maart liep het aantal opgezette kalveren terug, maar van dat teruglopende aantal is pas in oktober wat van te merken.

Moeizame vleesverkopen

Op dit moment lopen de vleesverkopen moeizaam. Verkopers hebben flink last van de onrust bij afnemers door het toenemende aantal coronabesmettingen. Als overheden geen maatregelen hoeven te treffen, is een verdere prijsstijging in het najaar mogelijk.

Prijs jongrosékalveren steeg meerdere keren

De prijs voor jongrosékalveren is de afgelopen weken meerdere keren gestegen. Vorige week bleef de Boerderijnotering stabiel, maar handelaren zagen prijzen tussen de € 2,95 en € 3. Daarom een correctie van 5 cent, tot een maximumprijs van € 3 per kilo. Voor de komende week blijft de prijs stabiel.

Afzet oudrosé blijft moeizaam

Voor oudrosékalveren is het verhaal nog slechter. Er blijft een overaanbod van dieren, dat telkens maar weer wordt doorgeschoven door slachterijen. Het enige dat wat verlichting zou kunnen brengen, is een lagere starterprijs, die flink doordrukt op het toch al negatieve rendement van kalvermesters.

Prognose: Stabiele prijzen.

2/3 artikelen over | Registreer om meer artikelen te lezen.