Ruimte hogere prijs nuka’s is er niet

21-01-2020 | |
Foto: Anne van der Woude
Foto: Anne van der Woude

Het aanbod aan nuka’s was iets krapper. Dat hield de prijzen in Purmerend overeind.

Handelaren zien dat van een vlotte nukamarkt zeker geen sprake is op dit moment. Vleeskalverhouders zijn heel erg terughoudend in het opzetten van kalveren in deze tijd van het jaar. Het feit dat er op de veemarkt in Purmerend dinsdag 21 januari wat minder dieren dan een week eerder werden aangeboden, zorgde ervoor dat de prijzen gelijk bleven aan de markt van vorige week.

€ 80 voor zwartbont stierkalf

Dat houdt in dat er voor een zwartbont stierkalf van extra kwaliteit € 70 tot € 80 werd betaald. Veel meer zit er op dit moment ook niet in, geven handelaren aan. Vanuit de vleeskalverhouders kwam zelfs het geluid dat ze minder wilden betalen voor de kalveren, maar zo ver kwam het dus niet. Ook voor de 50% Belgisch blauwe stierkalveren werd een stabiele prijs genoteerd.

Stabiele prijs hoogst haalbare

En voorlopig lijkt een stabiele prijs het hoogst haalbare voor melkveehouders. Dan moet het aanbod echter niet veel groter worden, want dan kon er nog wel eens een prijscorrectie komen. Handelaren wijzen ook nog naar de import van Ierse kalveren. Die komt binnenkort ook op gang. Dat heeft een prijsdrukkend effect. Dat maakt de ruimte voor een hogere prijs voor nuchtere kalveren zeer beperkt.

Prognose: stabiele prijzen.

Meer prijsinformatie over kalveren vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Bussink
Frank Bussink Voormalig redacteur


Beheer