Skip to content

Rundvleesexport VS wil maar niet vlotten

Updated on:
Handel
Nieuws
Foto: ANP - Foto: "Lex van Lieshout"

Foto: ANP

De rundvleesexport van de Verenigde Staten bleef ook in november achter bij een jaar eerder. Dat blijkt uit cijfers van de United States Meat Export Federation (USMEF). Vooral de uitvoer naar Japan en Hongkong loopt in volumes sterk terug.

In totaal heeft de VS van januari tot en met november 2019 ruim 1,208 miljoen ton rundvlees geëxporteerd. Dat is 3% minder dan in diezelfde periode een jaar eerder. Toen werd nog 1,24 miljoen ton rundvlees geëxporteerd. In november 2019 ging in totaal 108.662 ton rundvlees de grens over. In 2018 was dat volgens USMEF nog 112.842 ton.

Japan belangrijkste afzetmarkt

De krimp in de rundvleesexport is vooral te zien in de uitvoercijfers naar Japan, Hongkong en Canada. Dat blijven nog altijd belangrijke afnemers van Amerikaans rundvlees, maar deze landen nemen tot en met november vorig jaar duidelijk minder af dan van januari tot en met november in 2018. Hoewel Japan dus minder rundvlees afneemt, blijft het met 297.090 ton wel de belangrijkste afnemer.

Dat er minder rundvlees wordt afgezet op de exportmarkt, betekent voor de Verenigde Staten ook dat er minder aan het product wordt verdiend. Tot en met november werd vorig jaar voor $ 7,4 miljard aan rundvlees geëxporteerd. Dat is 3% minder dan in de eerste elf maanden van 2018, toen nog $ 7,6 miljard werd omgezet door de Amerikaanse rundvleesexporteurs.

Snel delen

Afbeelding
Frank Bussink

Voormalig redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin