Rustige handel met stabiele B-peenprijs

27-10-2022 | |
Foto: Ton Kastermans Fotografie
Foto: Ton Kastermans Fotografie

De beurs in Emmeloord noteert voor B-peen onveranderd op € 16 tot € 18 per 100 kilo. Het gros van de peen gaat tussen € 17 tot € 18 weg, afhankelijk van de grofte in de partij.

De stemming verandert deze week dan ook van prijshoudend naar vast. Voor C-/D-peen werd eerder deze week op de beurs in Middenmeer € 2 hoger genoteerd op € 19 tot € 21.

Er wordt hier en daar wel peen gerooid, maar de vraag lijkt iets minder dan vorige week. Dat heeft voornamelijk te maken met verwerkers die ook eigen peen van het land halen.

Sommige telers verkopen de peen al wel, andere telers wachten nog even af en hopen op hogere prijzen

Het aanbod vrije peen is nog niet heel groot. Contractpeen wordt opgehaald en de afzet van vrije peen loopt rustig. Sommige telers in het zuidwesten verkopen de peen al wel die door beregening deze zomer goed is gegroeid. Andere telers wachten nog even af en hopen op hogere prijzen.

Op termijn wordt wat peen gevraagd voor levering eind november, begin december en die vraag zorgt voor vastigheid in de markt.

De kwaliteit van de bewaarpeen is over het algemeen goed. Er zijn percelen waar de peen is aangetast door muizenvraat, maar de schade lijkt niet heel extreem te zijn dit jaar.

Prognose: vaste marktstemming.

Meer prijsinformatie over peen vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Smale
Annet Smale Redacteur
Meer over


Beheer